Vi söker: kock/köksmästare

Vill du utveckla din kreativitet i köket och använda dig av egna och lokalt producerade råvaror?

Vi söker en eldsjäl som brinner för hälsosam och kreativ matlagning till restaurangen i Labbnäs Semesterhem. Vi söker dig som vill utveckla vår vision, förverkliga idéer och omsätta dem i praktiken.

Som kock/köksmästare i Labbnäs har man ett självständigt arbete där man ansvarar för grupper som har bokat sin vistelse på förhand. Vilket betyder att man kan bygga upp en meny som passar dem samt ta i beaktande deras eventuella matallergier. Måltiderna serveras främst som buffé och gruppstorleken är oftast tio till fyrtio personer. Med fokus på gästernas upplevelse är tjänsten en social roll där inspirationen för meny och utvecklingen av konceptet kommer av kollegor och gäster.

Man är ansvarig för serveringen av mat och dryck. Gemensamt levererar man service och mat som förhöjer allas vardag och fest. I tjänsten ingår även enklare administration som inventering, beställningar, planering av att göra listor och hygienkontroll. Andra arbetsuppgifter är planera menyer, skörda från den egna trädgården, inköp av råvaror, emottagande av beställningar samt skötsel och underhålla av köket och utrustningen.

I den stiliga huvudbyggnaden som förr varit prästgård driver Labbnässtiftelsen som styrs av Kimitoöns svenskspråkiga marthor restaurangverksamhet med fokus på hälsosam, ren, kreativ och smakrik mat inspirerat av skärgården och mat a la martha. Utöver restaurangen serveras catering i gårdens andra byggnader och självklart även ibland hos andra vid tillställningar och event. Naturskönare arbetsplats får man leta efter!

Maten tillagas på plats från grunden och all världens mat och smaker kan finns på menyn. Den vegetariska och veganska maten samt traditionell husmanskost är i fokus så inga råvaror utesluts. Vi bakar även vårt eget bröd så erfarenhet av bakning både sött och salt värdesätts. Vi odlar i liten skala egna bär, frukt och blommor som kan användas i matlagningen. Vid intresse kan odlingen utökas.

Labbnäs Semesterhem har funnit i 70 år. Gården donerades på 1950-talet av Amos Anderson till de svenskspråkiga marthorna på Kimitoön för att ett semesterhem dit trötta husmödrar skulle kunna komma och vila skulle grundas. På samma väg är semesterhemmet idag och till stor del består gästerna av kvinnor som kommer för att vila, finna gemenskap, motionera och hantera stress genom att delta i retreater och kurser.

Tjänsten har tillträde omgående vid hittande av rätt person och är på heltid eller deltid tillsvidare. Arbetstiderna är förlagda under alla veckodagar men kvällar och helger förekommer en hel del.

Vi söker dig som

  • Har erfarenhet av att jobba som kock i ett kreativt kök
  • Är social, självgående och brinner för utmaningar
  • Gillar att hålla dig uppdaterad om mattrender och att testa nya smaker och kombinationer, särskilt inom det gröna köket
  • Kan jobba självständigt men är självklart också en bra lagspelare
  • Har enklare administrativ erfarenhet
  • Talar svenska eller finska obehindrat

Har du ingen möjlighet att komma till oss som köksmästare men är ändå intresserad att hoppa in som kock nu och då eller att sommarjobba hos oss? Ta gärna kontakt! Det finns goda möjligheter att arbeta vid sidan om ett annat jobb till exempel ett veckoslut nu och då.

Skicka en fritt formulerad ansökan med löneanspråk och CV till labbnas@labbnas.fi senast 30.11.2024.
Arbetet inleds enligt överenskommelse med den sökande. Arbetstiden kan också diskuteras. Nämn dina önskemål i ansökan.

För frågor ta kontakt +358 40 5661559 eller labbnas@labbnas.fi.

Mera information om Labbnäs hittar man på hemsidan www.labbnas.fi.