Kurs, retreat eller workshop?

Funderar ni på att ordna kurser, retriter eller workshopar? Spelar ingen roll om ni planerar för första gången eller redan är erfarna arrangörer. Labbnäs är en idyllisk plats att ordna dylika program på. Vi har redan många års erfarenhet att ordna kurser i samarbete med andra. Det vi brukar sköta i ett sådant samarbete är övernattningen och bespisningen. Dessutom har deltagarna tillgång till den tilldragande omgivningen bestående av gräsplaner omringade av vatten och skog. På gården vid stranden finns en stor vedeldad bastu för 20 personer som deltagarna brukar älska att bada i, mellan doppen i sjön. Det bästa av allt är vårt lider där man under sommarmånaderna kan utöva olika former av övningar till exempel yoga och dans. Vid vackert väder kan väggarna öppnas så att man i ännu större grad får känna av omgivningens rogivande krafter. Utanför är de stiliga gräsplanerna som sluttar mot sjön som gjorda för koncentrerade och lugnande övningar. Även under övriga årstider finns vackra salar med gott om utrymme och utsikt över sjön.

Pris för kurs, retreat eller workshop

För att ge ett konkret exempel på vad vi erbjuder ger vi er ett erbjudande för en 2 nätter lång kurs.
Pris 190 euro/deltagare i dubbelrum. Minimi 10 deltagare.

I paketet ingår:

Frukt och te finns hela tiden tillgängligt.

Fri tillgång till lidret, bastun och salarna i huvudbyggnaden ingår likaså.

Eftersom vi skräddarsyr paket enligt kundens behov går det förstås att modifiera bokningen enligt behov och önskemål. Maten brukar ofta vara främst vegetabilisk- och fiskbetonad men även det går förstås att ändra. Vi har plats för cirka 40 övernattare men kurser på 20-30 deltagare är optimalt med tanke på våra övriga utrymmen.

Var inte rädd för att ta kontakt! För visst går det även att ordna underbara kurser i den finska naturen bara omständigheterna är de rätta och det är de hos oss! Med hopp om samarbete!

Skriv ut (PDF)

Lidret

Det är nästan bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda “lidret” till. Lidret är nybyggt och det stora utrymmet kan användas från allt mellan allsång och lopptorg till bröllop och fester av olika storlek.

Stolarna och borden i lidret kan man möblera precis enligt eget tycke. Strandkanten och de vackra lönnarna står precis utanför fönstren och gör det ännu lättare att njuta av tiden tillsammans!

I lidret ordnas också lopptorg och allsång vilket numera är årliga traditioner i Labbnäs.

Konferens

I Labbnäs möts fullständig service med klassiska utrymmen. När arbetet är färdigt för dagen finns det mycket man kan hitta på, inte bara i Labbnäs utan på hela Kimitoön.

I huvudbyggnaden finns ett rum för 30 personer samt ett 15-personers som är lämpliga för möten. I bastubyggnaden finns plats för 20 personer.

Trådlös internetuppkoppling finns i huvudbyggnaden. Projektor finns att tillgå.

Lägerskola

Labbnäs Semesterhem vill uppmärksamma er på vilka möjligheter det finns att på Kimitoön och hos oss ordna en lyckad lägerskola. Till Labbnäs kör man på en timme från Åbo, två timmar från Helsingfors och tre timmar från Tammerfors.

Lägerskolor tar vi gärna emot året om. Vi bjuder ungdomarna på god, näringsrik, hemlagad mat, som är mycket omtyckt, dessutom färskt, hembakat bröd och en härlig omgivning, med allt det bästa som naturen har att erbjuda. Vi har två vedeldade strandbastur där man kan njuta av bastubad i samband med simning i insjön Dragsfjärden. Den ena bastun är kvar från tiden då gården fungerade som prästgård och där eldar man under vattengrytan för att få varmt vatten att tvätta sig i. På gården finns många stora gräsmattor där man kan leka, spela och röra på sig. I huvudbyggnaden finns möjlighet till olika slags program i de rymliga salarna och under sommarhalvåret har man även möjlighet att använda vårt lider där det även finns mycket utrymme att ordna program. I Labbnäs kan man med andra ord arrangera många slags äventyr och program. Labbnäs sköter om övernattningen i trivsamma utrymmen och maten. Programmet får skolorna bygga upp samt beställa enligt egna önskemål och budget. Labbnäs sköter med andra ord inte om programmet eller beställandet av det. Vi kan dock hjälpa med idéer. Några exempel på program vi kan rekommendera där man kan vilja ha en utomstående lärare är: Kanotpaddling i insjön, Natur (träd och växter), Överlevnad (karta, kompass, klädsel, vilse i skogen och trangia) och Lekar (ute och inomhus).

Dessutom finns det många sevärdheter som man kan besöka runt omkring på Kimitoön. Exempelvis Örö, Bengtskär och Rosala. Flera exempel finns under fliken GÖRA.

Pris, lägerskola

Vi vill även ge er ett konkret exempel på vad Labbnäs tjänster kostar.
En lägerskola från måndag till fredag: