Öppna trädgårdar

I det riksomfattande evenemanget Öppna trädgårdar 5.7.2020 kl. 12-17 deltar i år Labbnäs Semesterhem.

Söndagen 5.7.2020 kl. 12-15 kan man även äta lunch i Labbnäs. Boka lunch på förhand, 040 8330 495 eller labbnas​@labbnas.fi. Även kaffe med tilltugg finns att köpa under temadagen.

Labbnäs historia börjar i slutet av 1600-talet då Labbnäs fungerade som prästgård. I dag har vi fortfarande en roddbåt vid stranden intill prästens gamla bastu, för att våra gäster ska kunna ro samma väg som prästen en gång gjorde då han skulle till kyrkan.
På 1950-talet köpte Amos Anderson gården och donerade den till Marthorna på Kimitoön, som ännu idag är Labbnäs ägare. Nu börjar historien om Labbnäs som ett semesterhem. Amos Andersson ville grunda en plats där dåtidens husmödrar skulle få vila.
Labbnäs är beläget i ett naturskönt område vid insjön Dragsfjärden. Gården är perfekt för att vandra omkring i den vackra naturen eller bara ta det lugnt i skuggan. På sommaren kan man också ta en simtur vid den egna stranden.
I köksträdgården hittar man nyttoväxter, rabarber, äpple, kryddväxter och bär. Under våren strålar gullvivorna, blåsipporna, vitsippor och gulsippor i kap med solen. Man kan även njuta av sommarblommor, och perenner.

Välkomna och besöka Labbnäs Semesterhems trädgård!