Bastu

Kasta bad i vår rejäla vedeldade bastu!

Den stora konferensbastun har plats för 20 personer på laven tillika. Kanske största vedeldade bastun du badat i? Bastun passar därför bra även till möten. I bastun finns två omklädningsrum och toaletter, öppen spis och ett fullständigt kök. Den mysiga bastustugan för tjugo personer är renoverad år 2019. Utanför finns en rymlig terrass med några meter till bryggan och den natursköna stranden invid insjön Dragsfjärden.

På vinterhalvåret ordnas vinterbad i bastun. Då den nya strandbastun kom igång år 2000 började det ordnas vinterbad en gång i veckan från november till april. Vaken hålls uppe hela vintern så den som vill hyra bastun för privat bruk kan också njuta av vinterbadandet.

Konferensbastuns priser

Måndag – torsdag: 3 timmar , 100 euro + 6 euro/person (minimipris 60 euro)
Fredag – söndag: 3 timmar , 150 euro + 6 euro/person (minimipris 60 euro)

Prästens gamla bastu

Man kan på sommaren (maj-augusti) hyra en vedeldad strandbastu för fem personer. Bastun byggdes då Labbnäs fungerade som prästgård och är av gammal modell men nyrenoverad. Labbnäs historia som prästgård började på 1600-talet och fortsatte fram till 1950-talet. Bastun är byggd under denna tid men vi vet inte exakt när.

Bastun ligger naturskönt invid insjön Dragsfjärden och den har rinnande vatten, vattengryta och i bastukammaren finns en öppen spis. Dessutom hör det en egen brygga till där man kan simma och en uteplats där man kan njuta av den vackra omgivningen.

Kunden värmer bastun själv. Det tar cirka en timme, och då är bastutiden totalt 2,5 h. Om gästen före värmt bastun är bastutiden 1,5 h.

Sommarbastu priser

Välkommen och kasta bad precis som prästen gjorde!

Vinterbad

Då vi fick den nya strandbastun igång år 2000 tyckte en av våra kokerskor att vi skulle börja ordna vinterbad, hon var själv en van vinterbadare. På den vägen är vi och under hela vintern samlas en glad skara vinterbadare för att njuta av vår vedeldade bastu och av ett uppfriskande dopp. Alla intresserade är välkomna med. Vaken hålls uppe hela vintern så den som vill hyra bastun för privat bruk kan också njuta av vinterbadandet.