Herkuttele ja viihdy

Kokoukset

Labbnäsissä on täydellinen palvelu klassisissa tiloissa. Neuvottelujen päätyttyä on monta vaihtoehtoa ajanviettoon, ei vaan Labbnäsissä vaan koko Kemiönsaarella.

Päärakennuksessa on tilat 30 henkilölle sekä pienempi 15 hengen tila sopiva esim kokouksille. Saunarakennuksessa on tilat 20 henkilölle.

Päärakennuksessa on langaton Internetyhteys. Videotykki saatavissa.

Sauna

Labbnäsissä on kaksi puilla lämpiävää saunaa rannassa. Uudemmassa kokoussaunassa on tilaa 20 hengelle. Saunassa iso neljän suihkun suihkutila. Tilassa on kaksi pukuhuonetta ja kaksi WC:tä, avotakka ja täydellinen keittiö saunatuvassa. Terassi ja uimalaituri välittömässä läheisyydessä.

Hinnat kokoussauna: 3 tuntia, 100 euro + 6 euro/hlö (vähimmäishinta 60 euro)

Rannassa on myös viiden hengen kesäsauna. Juokseva vesi, muuripata ja  saunakamarissa avotakka.

Hinnat kesäsauna:
15 € 1-2 henkilöä
20 € 3 henkilöä
25 € 4 henkilöä
30 € 5 henkilöä

Liiteri

Ainoastaan mielikuvitus voi rajoittaa ns. liiterin käyttöä. Se on uudisrakennus ja suurta yhtenäistä tilaa voi käyttää monin tavoin. Siellä on pidetty yhteislaulutilaisuuksia, kirpputori ja erilaisia juhlatilaisuuksia.

Kunnon penkit ja pöydät voidaan sijoittaa tilaajan tarpeiden mukaan. Heti ikkunan ulkopuolella on rantapenger vaahteroineen.

Liiterissä vuosittainen kirpputori lohikeittoineen ja yhteislaulutilaisuudet ovat jo jotain mitä odotetaan

Leirikoulut

Leirikouluja otamme mielellämme vastaan vuoden ympäri.Hemmottelemme nuoret piloille kotitekoisella ruualla, joka on lähellä tuotettua, ja todella pidettyä. Paistamme leipää päivittäin. Meitä ympärö, ihana luonto jokaisena vuodenaikana. Kemiönsaareella on monia nähtävyyksiä, jossa voitte vierailla.

Avantouinti

Rantasauna valmistui vuonna 2000. Eräs keittäjistämme halusi aloittaa avantouinnin, sillä hän oli itse kiinnostunut asiasta. Sillä tiellä olemme edelleen. Läpi talven iloinen avantojengi kokoontuu kerran viikossa. Nautitaan puulämmitteisen saunan lämmöstä ja raikkaasta kastautumisesta avannossa. Kaikki innostuneet mukaan kokeilemaan! Avanto on auki koko talven, jos vuokraat saunan yksityisesti voit nauttia myös avantouinnista.

Labbnäsin perinteet

Yhteislaulutilaisuus

Sing-along in the shed

Yhteislaulu on vanha perinne Labbnäsissa. Ensimmäisen kerran yhteislaulu järjestettiin vuonna 1973. Yli 150 marttaa tuli silloin Labbnäsiin laulamaan. Ensimmäinen yhteislaulun vetäjä oli Göran Grönroos, mutta vuosien varrella moni on seurannut häntä. Yhteislaulu perinteessä oli tauko vuosina 1989-2006, mutta viimeisten vuoden aikana perinne on herännyt eloon ja Calle Pettersson on ollut johtamassa yhteislaulua. Kesällä 2009 oli mukana myös Thomas Lundin. Tapahtuma järjestettiin aikaisemmin ulkona, mutta huonon sään vuoksi se siirrettiin sisätiloihin. Viimeiset viisi vuotta on laulettu uudessa liiterirakennuksessa. Vuonna 2009 yhteislaulu keräsi noin 150 vierasta. Tapahtuman aikana on myös mahdollisuus juoda kahvia ja nauttia Labbnäsin hyvästä pullasta.

Kirpputori

Flea market

Kirpputori Labbnäsissa on joka vuotinen tapahtuma. Perinne sai alkunsa 1990 jolloin keittiön remontista jäi paljon ylimääräistä tavaraa josta haluttiin eroon. Eräs keittäjistä sai loistavan idean, että järjestetään kirpputorimyyjäiset. Siitä lähtien Labbnäsissa on otettu kiitollisesti vastaan tavaroita kirpputorille. Martat ovat myös apuna keittiössä, tarjoilijoina ja myyjinä kirpputori päivänä. Perinteisesti on tapana syödä keittiön kehuttua lohikeittoa. Martat järjestävät myöskin arpajaiset kyseisenä päivänä.

Saadut rahat käytetään Labbnäsin toimintaan.

Kemiönsaari

Arkipäivään ja kulttuurielämään Kemiönsaarella on vaikuttanut teollisuus, saaristo ja maaseutu. Saarella on aina ollut suuri sija Suomen historiassa niin sota- kuin rauhan aikanakin. Kemiönsaarella on monia kiinnostavia kohteita, vettä purjehtimiseen sekä paljon historiaa siitä kiinnostuneille.

Taalintehdas

Jo 1600-luvulla rakennettiin Taalintehtaalle ensimmäinen masuuni ja rautateollisuus on vieläkin suuri työnantaja, nyt  uudenaikaistettuna. Historiasta kiinnostuneille on paljon nähtävää. Kunnostetut luhtitalot, Euroopan suurin kolauunien lukumäärä, masuuni ja kauniit rantamakasiinit. Suurimmassa osassa taloja on käytetty n.k. kuonakiveä joka on metalliteollisuuden jätettä. Taalintehtaalla sijaitsee myös suuri vierasvenesatama venevuokraamoineen. Helppoa jatkaa matkaa ulkosaaristoon.Keskikesällä voi myös käydä kuuntelemassa suosittua Baltic Jazz-festivaalia. Ensimmäinen vierailu Taalintehtaalla johtaa yleensä uudelleen käyntiin.

Bengtskär

Bengtskärissä sijaitsee Suomen korkein majakka, rakennettu vuosina 1906 – 1907. Tornin korkeus on 50 metriä merenpinnan yläpuolella ja loistehuoneeseen on 300 askelmaa. Majakalla oli tärkeä tehtävä suomalaisten ja venäläisten joukkojen taistelussa Suomen jatkosodassa.

Bengtskäriin tehtävät retket ovat suosittuja kaikkien keskuudessa, ei vain majakoista kiinnostuneiden.

Örö

Örö kuuluu Saaristomeren luonnonpuistoon, jonka omistaa Metsähallitus. Luonto on aivan ainutlaatuinen kaikessa monimutoisuudessaan. Örö kuuluu jääkauden aikaiseen ns.Salpausselkä II jatkeeseen. Suljettuna alueena se on saanut mainiot kasvuolosuhteet. Örö on täynnä tarinoita ja mainintoja jo 1900-luvun alusta. Tuolloin Venäjä rakensi sinne linnakesaaren, joka palveli Suomen sisä- talvi- ja jatkosodan aikoina. Jälkiä on tieverkostoista, pattereista, rakennuksista ja rakennelmista. Kaikki tämä historia tekee alueesta hienon kokonaisuuden. Sotien jälkeen saari toimi ammatti- ja vartiointilinnakeena aina vuoteen 2005 asti. Puolustusvoimilla ei enää nykyään ole saarella henkilökuntaa. Saarta käytetäänkin vain ampuma- ja seuranta tehtäviin. 2015 saari avattiin siviilivierailuja varten!

Rosala ja Hiittinen

Hiittisiin voi matkustaa joko omalla veneellä tai yhteysalus Auralla joka lähtee Kasnäsin satamasta. Hiittinen on kuuluisa monista viikinkiajan muinaislöydöistä ja siellä sijaitsee myös Suomen toiseksi vanhin puukirkko. Viikinkikeskuksessa voi tutustua vanhoihin kertomuksiin ja esineisiin viikinkiajalta, myös yöpyminen viikinkien tapaan on mahdollista.

Rosalan kylässä on Viikinkikeskuksen lisäksi venetelakka, saariston lapsille peruskoulu ja pieni vierassatama.

Högsåra

Högsåra sijaitsee Kasnäsin länsipuolella, vaijerilossimatkan takana. Högsåra on tunnettu ylhäisistä vierailijoistaan, esimerkkinä voidaan mainita Ruotsin kuningas Kustaa IV Adolf ja Venäjän tsaari Aleksanteri III. Tsaari vieraili useamman kerran kalastajaeukko Serafinan luona pienessä mökissä rannan tuntumassa. Serafina toimitti tsaarin seurueelle useana vuotena tuoretta kalaa. Lopun elämäänsä eukkoa kutsuttiin Keisarifiinaksi. Högsårassa oli myös kauan oma luotsiasema. Luotsitoimintaan ja saaristolaiselämään voi tutustua Jungfrusund-museossa sekä Beata-tuvassa. Tuvassa esitellään vanhinta asumismuotoa Dragsfjärdissä. Högsårassa toimii myös kahvila.

Högsårassa on myös Kemiönsaaren ainoat tuulivoimalat, kolme myllyä jauhaa sähköä. Hyvällä säällä siivet näkyvät Taalintehtaalle saakka.

Sagalund

Sagalundin museossa Kemiössä voi tutustua useisiin hauskoihin näyttelyihin. Museo koostuu monesta rakennuksesta joissa voi tutustua sekä köyhien että rikkaiden elämään ja asumiseen. Alueella on kaunis puutarha vanhoine kasvilajeineen ja kesäkautena paikalla myös kotieläimiä. Historiallisia roolimatkoja järjestetään, viikottain lapsille, harvemmin aikuisille.

Kemiönsaarten virallinen matkailuopas

Etsitkö hintoja?

Ole hyvä ja siirry Asu-sivulle.