Lähellä tuotettuja herkkuja
Meille on tärkeää, että tarjoilemamme tuotteet ovat alusta asti itsetehtyjä! Keittiössämme käytämmekin omia marjoja, yrttejä sekä hedelmiä. Kotikaljankin valmistamme itse.
Teemme paljon yhteistyötä muiden saaren yrittäjien kanssa ja tuemme siten työpaikkoja pienellä saarellamme. Lähituotteethan pienentävät hiilijalanjälkeä ja säästävät luontoa!
Kaiken ruokamme teemme käsityönä ja suurella sydämellä. Raaka-aineista, joita on ihana saada mahdollisemman läheltä pitkän talven jälkeen.
Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon.
Tulokset: Labbnäs Oiva-raportti
Labbnäs hoitaa pyykit ja mattojen pesun itse. Mikä onkaan mukavampaa kuin nukkua ulkona kuivatuissa lakanoissa, parempaa tuoksua ei ole!
Labbnäsin keittiö on koko kartanon sykkivä ja lämmin sydän! Tule ja koputa siis ovellemme, olemme täällä sinua varten.
Tervetuloa meille Labbnäsiin, me pidämme huolta sinusta ja järjestämme kaiken toiveittesi mukaan.
Nähdäänhän pian! t: henkilökunta
Syksy 2013 oli meille merkityksellinen, sillä saimme uudenaikaisen maalämpöjärjestelmän.
Maahan kerääntynyt aurinkolämpö hyödynnetään vuoden kylmimpinä aikoina. Järjestelmä on luontoystävällinen ja pienentää ison talon lämpö- ja energiakustannuksia.
Askel kestävämpään kehitykseen otettiin vuoden 2015 alussa, jolloin otimme käyttöön hankkimamme 75 aurinkopaneelia. Paneelit koostuvat aurinkokennoista, jotka puolestaan koostuvat puolijohteista. Auringon paistaessa puolijohteeseen syntyy sähkövirtaa, jonka otamme talteen Labbnäsissa.
Olemme hyvin ylpeitä uusista investoinneistamme ja toiveemme on, että Labbnäs voisi tulevaisuudessa olla omavarainen energian suhteen.
Yhteislaulu on vanha perinne Labbnäsissa. Ensimmäisen kerran yhteislaulu järjestettiin vuonna 1973. Yli 150 marttaa tuli silloin Labbnäsiin laulamaan. Ensimmäinen yhteislaulun vetäjä oli Göran Grönroos, mutta vuosien varrella moni on seurannut häntä. Yhteislaulu perinteessä oli tauko vuosina 1989-2006, mutta viimeisten vuoden aikana perinne on herännyt eloon ja Calle Pettersson on ollut johtamassa yhteislaulua. Kesällä 2009 oli mukana myös Thomas Lundin. Tapahtuma järjestettiin aikaisemmin ulkona, mutta huonon sään vuoksi se siirrettiin sisätiloihin. Viimeiset viisi vuotta on laulettu uudessa liiterirakennuksessa. Vuonna 2009 yhteislaulu keräsi noin 150 vierasta. Tapahtuman aikana on myös mahdollisuus juoda kahvia ja nauttia Labbnäsin hyvästä pullasta.
Kirpputori Labbnäsissa on jokavuotinen tapahtuma. Perinne sai alkunsa 1990, jolloin keittiön remontista jäi paljon ylimääräistä tavaraa, josta haluttiin eroon. Eräs keittäjistä sai loistavan idean, että järjestetään kirpputorimyyjäiset. Siitä lähtien Labbnäsissa on otettu kiitollisesti vastaan tavaroita kirpputorille. Martat ovat myös apuna keittiössä, tarjoilijoina ja myyjinä kirpputoripäivänä. Perinteisesti on tapana syödä keittiön kehuttua lohikeittoa. Martat järjestävät myöskin arpajaiset kyseisenä päivänä.
Saadut rahat käytetään Labbnäsin toimintaan.
Labbnäsista on mainintoja jo 1600-luvulta, jolloin se toimi pappilana. Pappi souti Dragsfjärd-järven yli pitämään sunnuntain jumalanpalveluksia kirkossa.
Tänä päivänäkin meillä on soutuvene pienen saunan rannassa, joten vieraamme voivat soudella edelleen papin jalanjäljissä.
1950-luvulla Amos Anderson osti kartanon ja lahjoitti sen Kemiönsaaren ruotsinkielisille martoille.
Tästä alkaa Labbnäs Lomakodin tarina. Tältä ajalta on vielä osa huonekaluista, jotka ovat peräisin Helsingin Tamminiemestä.