Historiaa

Labbnäs mainitaan jo 1600-luvulla. Tuolloin se toimi pappilana. Pappi souti Dragsfjärdin-järven yli pitämään sunnuntain jumalanpalveluksia kirkkossa.

Tänä päivänäkin meillä on soutuvene rannassa, pienen saunan vierellä joten vieraamme voivat soudella edelleen papin jalanjäljissä.

Uutta aikaa

1950-luvulla Amos Anderson osti kartanon ja lahjoitti  sen Kemiönsaaren ruotsinkielisille martoille.

Tästä alkaa Labbnäs Lomakodin tarina. Tältä ajalta on vielä osa huonekaluista, jotka ovat peräisin Helsingin Tamminiemestä.

Uusiutuva energia

Maalämpöä

Syksy 2013 oli meille merkityksellinen, saimme uudenaikaisen maalämpöjärjestelmän.

Maahan kerääntynyt aurinkolämpö hyödynnetään vuoden kylmimpinä aikoina. Järjestelmä  on luontoystävällinen ja pienentää ison talon lämpö- ja energiakustannuksia.

Maalämpöputket paikoillaanMaalämpöputket paikoillaan.

AurinkokennotAurinkokennot

Aurinkoenergiaa

Askel kestävämpään kehitykseen otettiin vuoden 2015 alussa jolloin otimme käyttöön hankkimamme 75 aurinkopaneelia. Paneelit koostuvat aurinkokennoista jotka puolestaan koostuvat puolijohteista. Auringon paistaessa puolijohteeseen syntyy sähkövirtaa jonka otamme talteen Labbnäsissa.

Olemme hyvin ylpeitä uusista investoinneistamme ja toiveemme on, että Labbnäs voisi tulevaisuudessa olla omavarainen energian suhteen.

Raaka-aineet ja ruokatarvikkeet läheltä

Local veggiesLähellä tuotettuja herkkuja

Meille on tärkeää, että tarjoilemamme tuotteet ovat alusta asti itsetehtyjä! Keittiösämme käytämmekin omia marjoja, yrttejä sekä hedelmiä. Kotikaljankin valmistamme itse.

Teemme paljon yhteistyötä muiden saaren yrittäjien kanssa ja tuemme siten työpaikkoja pienellä saarellamme. Lähituoteethan pienentävät sitä ”hiilijalanjälkeä” ja säästävät luontoa!

Kaiken ruokamme teemme käsityönä ja suurella sydämellä. Raaka-aineista, joita on ihana saada mahdollisemman läheltä pitkän talven jälkeen.

Labbnäs Oiva-raportti

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon.

Tulokset: Labbnäs Oiva-raportti

Pieniä huolenpidollisia tekoja sinulle

Labbnäs hoitaa pyykit ja mattojen pesun itse. Mikä onkaan mukavampaa kuin nukkua ulkona kuivatuissa lakanoissa, parempaa tuoksua ei ole!

Labbnäsin keittiö on koko kartanon sykkivä ja lämmin sydän! Tule ja koputa siis ovellemme olemme täällä sinua varten.

Tervetuloa meille Labbnäsiin, me pidämme huolta sinusta ja järjestämme kaiken toiveittesi mukaan.

 

DSCN7699utandatumNähdäänhän pian! t: henkilökunta