Hiljaisuuden ääni-rukouslauluja keskiajalta

20.–24.6.2021

Hiljaisen rukouslaulun kesäkurssi 20.-24.6.2021 pidetään Labbnäs lomakodissa Kemiönsaaressa. Kurssipäiviä rytmittävät rukoushetket, laulaminen, ulkoilu, lepo ja ruokailut.
Laulamme vanhoja kirkkolauluja latinaksi, suomeksi sekä myös ruotsiksi ja englanniksi. Laulussa olennaista on yhteinen ääni. Kaikki laulut opitaan korvakuulolta eikä nuotinlukutaito ole lainkaan välttämätön. Sinulta ei vaadita laulutaitoa, halua kuunnella kylläkin.

VESPER vietetään keskiviikkoiltana klo 19.30 Kemiön kirkossa.
Opettajana rukouslaulun kurssilla on musiikin tohtori, äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

TÄYSIHOITO
328e/hlö/kanden hlön huone + kurssimaksu 170e = 498e
395e/hlö/yhden hlön huone + kurssimaksu 170e = 565e

ILMAN MAJOITUSTA
190e (aamiaiset, luonaat, päivälliset, sauna ja liiterin vuokra) + kurssimaksu 170e = 360e
158e (lounaat, päivälliset, sauna ja liiterin vuokra) + kurssimaksu 170e = 328e
140e (lounaat, päivälliset ja liiterin vuokra) + kurssimaksu 170e = 310e
Ilman majoitusta kurssille mahtuu viisi osallistujaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
20.5.2021 mennessä
hilkka-liisa.vuori@uniarts.fi / 040 701 6534
Kurssi järjestetään/perutaan koronarajoitusten mukaisesti. Kurssikieli on suomi.

Keskiaikaisten rukousten kuljettamana syvennymme kokonaisvaltaiseen äänellä rukoilemiseen ja mietiskelyyn. Vanhat kirkkolaulut, gregoriaaniset laulut, laulamme latinaksi, suomeksi, vähän myös ruotsiksi ja englanniksi. Laulussa on olennaista yhteinen ääni. Oma ääni saa sulautua muiden ääneen. Kehon resonanssin herätteleminen ja kuunteleminen syventää tuntemusta omasta itsestä. Mielen rukouksen laskeminen sydämeen, kehon soiminen ja toistuvat huulten rukoukset voivat johdattaa ihanalla, lempeällä tavalla kokonaisvaltaiseen rukoukseen, mietiskelyyn, hiljaisuuteen ja lepoon. Kaikki laulut opitaan korvakuulolta eikä nuotinlukutaitokaan ole ollenkaan välttämätön. Sinulta ei vaadita laulutaitoa, halua kuunnella kylläkin.

Rukoushetkissä laulamme lisäksi ikiaikaisia rukouksia psalmeja. Niiden tasainen kulku, puhelaulu eli resitaatio on omanlaisensa mietiskelymatka.

Vesper Kemiön kirkossa keskiviikkoiltana klo 19:30 keskiaikaisten rukouslaulujen kera. Opettajana rukouslaulun kurssilla on musiikin tohtori, äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuori. Rukoushetkistä vastaa rukouslaulaja Tuomo Pulkkinen.

Linkki: https://www.voxsilentii.fi/18

Yhteystiedot
Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]uniarts.fi
Puhelin: 0407016534